برگزاری نشست علمی
معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه از برگزاری نشست علمی با عنوان «تبیین چرخه تمدنی با تاکید بر نقش خانواده و معنویت » در اختتامیه همایش« خانواده، معنویت، آسیب ها و چالشهای پیش رو» با حضور آقای خورشیدی مورخ21/12/1401 خبر داد.
آقای خورشیدی در ابتدای بحث گفت : در سیر تمدن سازی ابتدا خودسازی، جامعه برداری و سپس تمدن سازی با شعارهای جهانی انقلاب دینی (آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، غزت، عقلانیت وبرادری) مورد بررسی باید قرار داد. حضرت علی علیه السلام می فرمایند: «عملی که با تقوا توأم باشد، اندک نیست، پس چگونه عملی که به درگاه خداوند مقبول است، اندک باشد.» همچنین امام خمینی (ره) می فرمایند: «اگر مسئولین جمهوری در فکر ایجاد حکومت جهانی مهدوی نباشند خائن و خطر سازند حتی اگر به مردم خدمت کنند.»
فرمانده سپاه امام حسین استان البرز گفت :.انقلاب اسلامی عیارمعنویّت واخلاق رادرفضای عمومی جامعه به گونه ای چشمگیرافزایش داد.این پدیده ی مبارک را رفتار و منش حضرت امام خمینی درطول دوران مبارزه وپس از پیروزی انقلاب،بیش ازهرچیز رواج داد؛آن انسان معنوی وعارف و وارسته ازپیرایه های مادّی،دررأس کشوری قرار گرفت که مایه های ایمان مردمش بسی ریشه دار و عمیق بود. هرچند دست تطاول تبلیغات، مروّج فساد و بی بند و باری درطول دوران پهلوی ها به آن ضربه های سخت زده و لجن زاری از آلودگی اخلاقی غربی را به درون زندگی مردم متوسّط وبخصوص جوانان کشانده بود،ولی رویکرد دینی و اخلاقی درجمهوری اسلامی،دلهای مستعد ونورانی بویژه جوانان رامجذوب کرد وفضا به سود دین و اخلاق دگرگون شد. مجاهدتهای جوانان در میدان های سخت ازجمله دفاع مقدّس،با ذکرودعا وروحیه ی برادری وایثار همراه شدو ماجراهای صدراسلام رازنده و نمایان دربرابر چشم همه نهاد. در ادامه شکل گیری جامعه نمونه اسلامی را بیان کرد: جامعه نمونه اسلامی، جامعه ای که در آن امت ملازم ولایت از حد گروهی قلیل که در دوران مبارزه حول ولایت حلقه زده اند، توسعه یافته و پس از آنکه این امت کل کارگزاران اصلی حکومت را در بر گرفت، در مرحله بعد مبدل به دایره بزرگی شامل غالب آحاد جامعه می شود. «کذلک جعلنکم امتا وسطا».
وی در پایان سخنان خود به بیان اهمیت و ضرورت شناخت مسیر آرمانی انقلاب اسلامی به بیان مراحل و موانع فرآیند تحقق اهداف اسلامی پرداخت و گفت: در تشکیل تمدن اسلامی پنج انقلاب داریم: انقلاب اول دگرگونی در اساس یک سلسله است، انقلاب دوم در نظام است طراحی مهندسی و شکل کلی اسلامی را در جایی پیاده کردن، انقلاب سوم تشکیل روش و منش دولت مردان به گونه اسلامی، انقلاب چهارم مرحله تلألؤ و تشعشع نظام اسلامی، انقلاب پنجم تمدن اسلامی است که فرهنگ اسلامی فضای عمومی بشریت را فرا خواهد گرفت.
انقلاب به معنای دگرگونی بنیادی اسلامی در هر مرحله ای امری ضروری است. انقلاب یعنی تحول و جهش با عنایت به خدا که بر اثر مجاهدتهای امت حاصل می شود. هر مرحله سخت تر از مرحله قبل و هر انقلابی سخت تر از انقلاب قبل است. و نیز هر مرحله انقلاب با موانعی مواجه است. لذا انقلاب در هر مرحله خصوصیات متفاوت دارد. انقلاب اسلامی در ایران تضمین کننده انقلاب های مشابه در بین الملل اسلامی است.پس می توان نتیجه گرفت که برای ایجاد یک تمدن نوین اسلامی، علم همراه اخلاق، مادیات همراه با معنویات و دین و قدرت سیاسی همراه با عدالت نیاز می باشد.