ناگفتههایی از 9 دی 88
از ابتدای انقلاب اسلامی، فتنههای بسیاری از سوی دشمن بهوجود آمد که تمامی آنها با درایت مقام معظم رهبری و اقتدار سربازان امام زمان خنثی شد، یکی از مهمترین این فتنهها، فتنهی 88 بود.
سال 88، سالی پر التهاب و مملو از تحرکات سیاسی بود. در روز قدس و 13 آبان، کلید حذف شعار “مرگ بر اسرائیل” و “مرگ بر آمریکا” زده شد و در ۱۶ آذر همان سال، توهین به امام راحل از سوی فتنه گران، مردم را اندوهگین کرد و دیر زمانی نپایید که با آغاز ماه محرم راه هتاکی به عزاداران حضرت اباعبدالله(ع) در روز عاشورا گشوده شد. ماهوارهها و سايتهای اینترنتی حامی فتنه، تاسوعا و عاشورا را هدف جدید جریان سبز معرفی کردند.
اغتشاشگران راه عزاداران را بسته و با شعار “مرگ بر اصل ولایت فقیه” خیمه ها را به آتش کشیدند. پس از این حرمت شکنی صبر ملت لبریز شد و در اقدامی خودجوش، مردم با بصیرت و انقلابی به خیابان ها ریختند و با پخش اعلامیه هایی مبنی بر راهپیمایی در روز ۹دی جهت اعلام برائت از فتنه گران و حمایت از رهبری و آرمان های انقلاب و اسلام دست به تظاهراتی با شکوه و به یادماندنی زدند. (1)
ماهوارهها و سايتهای اینترنتی حامی فتنه، تاسوعا و عاشورا را هدف جدید جریان سبز معرفی کردند.
چرا نهم دی حماسه شد؟
حماسه در اصطلاح به رویدادی گفته میشود که جمعیتی بزرگ با استفاده از عناصر ارزشی خود کاری ماندگار را به صورت جمعی خلق کنند. حضور مردم ایران در ۹ دی 88، برای دفاع از حزب، گروه و جناح خاصی نبود. بلکه حضور خالصانه مردم برای دفاع از حرمت امام حسین (ع)، هویت نظام جمهوری اسلامی و دفاع از ولایت فقیه بود. این روز تاریخی واکنش خودجوش مردم نسبت به آشوب و هنجارشکنی ها، در تاسوعا و عاشورای ۱۳۸۸ بود.
رهبر معظم انقلاب یک هفته پس از شروع فتنه، در خطبههای نماز جمعه ضمن افشای طرح مشترک غرب و فتنهگران داخلی، چرایی شکست این طرح را بیان کردند: “خیال کردند ایران هم گرجستان است … احمقها خیال کردند جمهوری اسلامی ایران هم مثل آنجاست! مشکل دشمنان ما این است که هنوز هم ملت ایران را نشناختهاند.”
ریشههای فتنه 88
بنظر می رسد طرح این آشوب، از سال ها قبل از 88 طراحی و دنبال شده بود. ساماندهی این توطئه پس از فتنه 78 آغاز و پس از ده سال برنامه ریزی در سال 88 با دستور و کنترل مستقیم معاندان نظام، به اجرا گذاشته شد. مدیریت این فتنه، در خارج از کشور با هجده گروه اپوزسیون جمهوری اسلامی شکل گرفت و زیر مجموعه آن در داخل کشور، تحت عنوان “کمیته ایکس پنج” مسئولیت اجرای اهداف گروهای خارجی را بعهده داشت. گواه این ماجرا سخنان سناتور"مک کین” کاندیدای جمهوریخواهان آمریکا در انتخابات 2008 است که طی سخنرانی انتخاباتی خود دقیقاً به “جنبش سبز” با همین نام اشاره و اظهار می کند؛ در ایران نظام را با جنبشی با نام “جنبش سبز” منهدم میکنیم.
باید توجه داشت که بر اساس بررسیهای انجام شده حداقل 8 “دفتر ویژه” در دبی، بگرام، بیشکک، باکو، سلیمانیه، آمستردام، لندن و واشنگتن به منظور ارتباطگیری، هماهنگسازی، آموزش و تجهیز به مرور و در فاصله سالهای 1371 تا 1388 راه اندازی شد. این دفاتر بعضاً زیر نظر سازمان سیا و پنتاگون فعالیت میکردند.
طبق مستندات، این دفاتر به سرشاخههایی در تهران وصل بودهاند و از طریق این سرشاخهها، نخبگان علمی، قهرمانان ورزشی، هنرمندان و دیگر چهره های تاثیر گذار را شناسایی کرده و به این دفاتر میکشاندند و طی چند مرحله توجیه میشدند. در نهایت بهعنوان پیشتازان براندازی نظام سیاسی ایران و سکولاریزه کردن فضای سیاسی ایران مورد استفاده قرار میگرفتند.
حضور مردم ایران در ۹ دی 88، برای دفاع از حزب، گروه و جناح خاصی نبود، بلکه برای دفاع از حرمت امام حسین (ع)، هویت نظام و دفاع از ولایت فقیه بود.
از سوی دیگر، دست کم 17 سفارتخانه غربی شامل سفارتخانههای انگلیس، کانادا، استرالیا، فرانسه، آلمان، هلند و … به جمعآوری اطلاعات کلیدی، ارتباط هدفمند با برخی مراکز اصلی نظام، برگزاری جلسات با بخبگان سیاسی، مشغول بودند.
در این برهه دفاتر زیر زمینی، سفارتخانهها و اتاقهای فکر، مثلث شوم غرب با هدف براندازی نظام را تشکیل میدهند. آمریکاییها در اوج فتنه 88 دفتری را در کاخ سفید تحت عنوان “دفتر هماهنگی امور ایران” با ریاست معاون اول اوباما راه اندازی کردند. (2)
سخن آخر
وقت آن رسیده که ایرانیان با هوشیاری و ولایتمداری بیش از پیش، اجازه تکرار اشتباهات تاریخی اینچنینی را به دشمنان دیرینه جمهوری اسلامی ندهند. باید توجه داشت که فتنه تمام نشده، بلکه با چهره ای متفاوت در حال جولان دهی سیاسی با هدف متزلزل سازی پایه های نظام جمهوری اسلامی ایران است و بی تردید مناسب ترین راه مقابله با آن، افزایش سطح بصیرت عمومی مردم جامعه می باشد.
پی نوشت:
1- در روز 9 دی 88 چه گذشت؟ ، مشرق، 1395
2- ریشههای فتنه 88 و چگونگی شکل گیری حماسه نهم دی، پرسمان دانشجو،1390
تبیان
محکومیت حمله خمپاره ای به حرم حضرت زینب(س)
حجت الاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن محکومیت حمله خمپاره ای به حرم حضرت زینب(س)، اظهار داشت: این حمله یادآور جنایت یزیدیان و هتک حرمت به خاندان اهلبیت(ع) است.
وی با اشاره به تعرض مرقد حجر بن عدی از صحابی حضرت رسول(ص) و امیرالمومنین(ع) در ماه های گذشته، تصریح کرد: این جنایت و حملات مشابه نشان می دهد، کسانی که مبادرت به این اعمال میکنند، هیچ گونه حرمتی برای اماکن مذهبی و مقدس قائل نیستند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: این گروههای منحرف به دنبال محو آثار ارزش اسلامی و مقدس مسلمانان هستند و برای آن ها فرقی نمی کند که چه کسی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی با تاکید بر محکومیت مجامع بین المللی در قبال حمله خمپاره ای به حرم حضرت زینب(س)، گفت: مسلمانان، آزاد اندیشان، مدعیان حقوق بشر و تمام کسانی که مدعی احترام به آزادی های انسانی و بشری هستند باید نسبت به این حمله ددمنشانه ابراز انزجار نشان داده و آن را محکوم کنند.
وی در ادامه یکی دیگر از مسببان این جنایت را حامیان تروریست ها دانسته و تصریح کرد: در حقیقت این حامیان تروریستی هستند که از گروه های منحرف پشتیبانی می کنند و ما شاهد این گونه جنایات هستیم.
وی با تاکید بر این که یکی از گروه های تروریستی از عنوان ارتش آزاد برای خود استفاده می کنند، خاطرنشان کرد: هتک حرمت نوامیس و مقدسات اسلامی، معنی و مفهوم آزادی، از نظر این گروه های تروریستی است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران با اشاره به شعارهای پوشالی این گروه های تروریستی ابراز داشت: اعتقادات اسلامی با اقدامات و جنایت های مداوم آنها، زیر سوال رفته است.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی با تاکید بر اینکه استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا حامی و مشوق این گروه های خشک مغز وهابی است که در واقع دشمن اسلام هستند، تصریح کرد: مردم و مسلمانان در سراسر دنیا خشم، فریاد و اعتراض خود را متوجه حامیان گروه های تروریستی کنند، تا در آینده شاهد تداوم این گونه حملات و جنایات نسبت به اماکن مذهبی در سراسر دنیا نباشیم.
ماجرای فیلمی که باعث عصبانیت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) شد
فیلم « بدوک » نخستین اثر سینمایی مجید مجیدی است که در سال ۱۳۷۰ به نمایش درآمد / روایتی از زندگی یک خواهر و برادر نوجوان به نامهای جعفر و جمال است. آنها که پس از مرگ ناگهانی پدرشان، حیدر، مجبور به ترک روستا شدهاند، توسط دلالی به نام ستار ربوده میشوند. ستار، جعفر را به عبدالله قاچاقچی میفروشد و جمال را با خود به پاکستان میبرد. جعفر به همراهی بچههای دیگر برای عبدالله کالای قاچاق از پاکستان به ایران وارد میکند. او ضمن آشنایی با پسرکی پاکستانی ردپایی از خواهرش در پاکستان مییابد و تصمیم میگیرد با کمک دوستش نورالدین؛ خواهرش را نجات داده به ایران برگرداند. او به پاکستان میرود و از آنجا سوار قایقی میشود که به مقصد شیخنشینها در حرکت است، غافل از این که جمال، خواهرش در خانه عبدالله به سر میبرد.
به گفته فیلمساز:
این فیلم براساس ماجرای واقعی ساخته شد و بنا به دلایلی وزیر ارشاد آن زمان نامهای نوشت و دستور توقف حضور بدوک در جشنوارههای خارجی را داد.
مسئول وقت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی جناب آقای زم فیلم را به دفتر رهبری ارائه داد.
بعد از آن که فیلم تمام شد، آقای خامنهای فرمودند:
« اگر این فیلم مبتنی بر یک درام شکل گرفته که هیچ، اما اگر براساس واقعیات باشد، من حرف دارم »
آقای شجاعی گفت متاسفانه بدوک مبتنی بر واقعیات است. آقا برافروخته شده و از حاضران پرسیدند:
«اگر این امر واقعی است، چرا ما را مطلع نمیکنید؟»
ایشان بلافاصله از آقای زم خواستند هر آنچه به عنوان مستند در این زمینه وجود دارد برایشان بفرستد…
بعدها شنیدم قسمت عمدهای از این مشکل بحمدالله رفع شده است.
معیارهای قرآنی انتخاب اصلح از دیدگاه رحیم پور ازغدی
استاد حسن رحیمپور ازغدی طی سخنانی در همایش «جامعه قرآنی، بصیرت، رسالتها و آسیبها» درباره معیارهای قرآنی انتخاب رئیس جمهور اصلح نکاتی را ارائه فرمودند.
این برنامه که از شبکه یک سیما در حال پخش بود، نمونه هایی از گفته های ایشان را یادداشت نموده و تقدیم حضور شما می نمایم.
از دیدگاه قرآن کریم فردی میتواند بر مردم حکومت و ریاست کند که :
به فکر منافع مردم باشد، عدالت را اجرا کند، اقتدار داشته باشد، به امر خدا حکومت کند نه به امر خود، گسترش اعمال نیک و عمل صالح در جامعه را سرلوحه کار قرار دهد، روح نماز را در جامعه احیا کند، با فقر و تبعیض و طبقات اجتماعی مبارزه کند، ادبیات جدلی نداشته باشد، گفتمان صحیح داشته باشد و در صحبتهایش منطق احساس شود، به شعارهایی که میدهد عمل کند و صبر و مقاومت داشته باشد.
با اخلاص باشد و فقط برای رضایت خدا کار کند، همچنین اعتدال و میانهروی البته نه به این معنی که بین حق و باطل جای بگیرد، باید سرلوحه کار او باشد.
این استاد علوم انسانی داشتن روحیه جهادی را از دیگر ملاکهای انتخاب اصلح برشمردند: درگیر شدن با دشمن از عوامل جهاد است و نباید با ظالم تنشزدایی کرد، از این رو نباید اینگونه افراد را برای حکومت انتخاب کرد. همچنین فردی که میخواهد بر مردم حکومت کند باید آیندهنگر بوده و در برابر اشتباهاتش عذرخواهی کرده و برای جبران آنها تلاش کند.
ایشان در استفاده از فنون و نخبگان نیز افزودند: باید فردی که قصد حکومت دارد فنون مختلف و نخبگان را در کارها مورد استفاده قرار دهد، همچنین چینش درست نیروها و به کارگیری افراد در جای مناسب و کار و تلاش فراوان، تداوم کارها تا آخر و به پایان رساندن آنها، کرامت مردم و احترام به آنها، انضباط و دقت در کارها، امید دادن به مردم و مأیوس نکردن آنها، داشتن روحیه توکل و مقاومت، داشتن روحیه اصلاحپذیری و توبه، ایجاد وحدت اجتماعی و درگیری با ثروتمندان و خوشگذرانان، داشتن روحیه صلحطلبی، عزت همه جانبه، امر به معروف و نهی از منکر، راستگو بودن و صداقت، پرهیز از وعدههای پوچ، خودسوزی برای خلق، کمک نگرفتن از افراد ناصالح، رکگویی و پرهیز از محافظهکاری، تواضع واقعی در برابر مردم، احترام به علما، احترام به متخصصان، مبارزه قاطع با فساد باید در دستورکار یک رئیس حکومت باشد.
در آخر اذعان داشتند: ما هیچگاه یک دولت معصوم نخواهیم داشت اما باید تلاش کنیم دولتی را که از بقیه کمعیبتر است انتخاب کنیم.
گردآوری و تنظیم: عبادی، معاون فرهنگی سطح 3
رهبر انقلاب: ریشه نظام جمهوری اسلامی مردم است
در ادامه سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی نكاتی را درباره انتخابات بیان فرمودند؛ كه از مهمترین این نكات که یادداشت نمودم، میتوان به جملات زیر اشاره نمود:
يك جمله هم دربارهی انتخابات عرض كنيم. انتخابات هميشه مهم است و حالا هم كه خب طبعاً به مناسبت هایی اهميت زيادی دارد. همه بايد تلاش كنند كه انشاءاللّه اين انتخابات، پرشور و با حضور عمومی مردم انجام بگيرد. اين موجب مي شود كه كشور، هم مصونيت پيدا كند، هم اقتدار پيدا كند، هم امنيت پيدا كند. حضور مردم، تهديد دشمنان را از بين مي برد. شما میبينيد كه برخی از سياستمداران غربی و بخصوص برخی از سياستمدارهای پشت پردهی آمريكایی تحليل هایی مي كنند - كه خب، بعضاً منتشر هم مي شود، به رسانهها منتقل هم مي شود - و مي گويند: نظام جمهوری اسلامی ايران به اين آسانیها و به اين زودیها تكانبخور نيست. چرا اين حرف را مي گويند؟
برای خاطر اينكه میبينند اين نظام، متكی به مردم است؛ سرّش فقط اين است.
رهبر حکیم انقلاب خاطرنشان کردند: وقتی مردم در يك نظامی متحدند، يكپارچهاند، پشتيبان نظامند، با نظامند، اين نظام مصونيت پيدا مي كند، اقتدار پيدا مي كند، قدرت پيدا مي كند، بركندن آن از جا ناممكن مي شود؛ مثل درختی است كه در اعماق زمين ريشه دوانده؛ اين را نمي شود برداشت. بعضی از نظام ها هستند كه پول هم دارند، امكانات هم دارند، بهبه و چهچه سياستمدارانِ استعمارگر دنيا را هم دارند، اما ريشه ندارند؛ خودشان هم مي دانند كه ريشه ندارند.
- نظام جمهوری اسلامی ريشه دارد؛ اين ريشه، مردمند.
- اجتماع مردم حول اين نظام، مايهی عزّت و بركت كشور و بركت نظام و بركت خود آن مردم است.
- مردم كمك مي كنند به اين كه نظام عزّت پيدا كند.
- خود اين، عزّت مردم است.
- خود اين، مصونيت و امنيت مردم است.
- بنابراين انتخابات كه مظهر حضور مردم است، بايد پرشور برگزار شود. همهی تلاش و همّت مسئولان بايد اين باشد.
اين حرفها هم كه رهبری طرفدار زيد است يا طرفدار عمرو است، از آن حرفهایی است كه هميشه بوده و واقعيت هم ندارد. اكثر آنهایی هم كه مي گويند، مي دانند كه واقعيت ندارد- حدسياتی مي زنند؛ اين حدسيات هرچه گفته نشود، هرچه بر زبان آورده نشود، بهتر است.
گردآوری و تنظیم: اندیشه، رشته تفسیر و علوم قرآن