به بهانه روز درختکاری
بسم الله الرحمن الرحیم
امروز به بهانه روز درختکاری به یاد ارسالی در سال گذشته چنین روزهایی افتادم.
روز درختکاری و درخت طلبه جمله ای نظرم را جلب کرد:
“در این راه صبور باشیم تا حاصل و ثمره اش نمایان شود.”
هر یک از ما در زمان تبلیغ با مشکلاتی مواجه هستیم. یکی از مشکلات وجود افرادی که به هیچ وجه حاضر به پذیرفتن حق نیستند و حتی دیگران را نیز به مسیر باطل دعوت می کنند. همان هایی که مصداق:
“إِنَّ الَّذينَ کَفَرُوا سَواءٌ عَلَيْهِمْ أَ أَنْذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنْذِرْهُمْ لا يُؤْمِنُونَ خَتَمَ اللَّهُ عَلى قُلُوبِهِمْ وَ عَلى سَمْعِهِمْ وَ عَلى أَبْصارِهِمْ غِشاوَةٌ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظيمٌ” بقره / 6و7.
هستند. اگر در مقابل چنین افرادی از کوره در رویم که دیگر حاصل تلاش خود را نمی بینیم! یک باغبان اگر به پای درختی که بر زمین می نشاند صبوری نکند و اگر به آن نرسد که درخت به بار نمی نشیند!
یکی از خصوصیات بسیار بارز که در روش تبلیغ مطرح است، مسئله صبر و استقامت است. همیشه در ابتدای هر سخنرانی آیه ألم نشرح لک صدرک را بر زبان جاری می کنیم؛ و از خدا می خواهیم نه تنها به ما وسعت فکر و علم و سخن دهد بلکه از او طلب صبر و استقامت را در این راه داریم.
شرح صدر در حقیقت نقطه مقابل ضیق صدر است. یعنی وقتی با رفتار مغرضانه ای مواجه می شویم، سینه ما تنگ می شود. پس از خدا می خواهیم به ما شرح صدر دهد.
چه خوب که وقتی در فضای مجازی هم فعالیت می کنیم پیش از شروع ألم نشرح لک صدرک … را حتما بر زبان جاری سازیم.
اگر بخواهیم در یک جمله کوتاه سعه صدر را تعریف کنیم، باید بگوییم: ظرفیت روحی بالایی که در تحوّلات، شادی ها، غم ها و نگرانی ها موجب واکنش معتدل و آرام می شود.
در برخورد با افرادی که نام بردم هنگام مناظره، بهترین روش، جدال احسن است و اگر استهزاء نمودند، زیباترین و مشروع ترین روش، سکوت است.
به قلم اجاقی گرایش تفسیر