شرح زیارت عاشورا
┄┅┅┅┅❀﷽❀┅┅┅┅┄
استاد میرباقری
قسمت دوم
تکریم مادر
خدای متعال میفرماید: وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً[2]
ما انسان را توصیه کردیم به این که نسبت به پدر و مادرش احسان و نیکی کند و برخورد خوب داشته باشد. اگر کار خیری برای آنها انجام می دهد با کراهت عمل نکند، چون حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاًچون مادر در حمل او مشقتها کشیده وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً و از سر مشقت اورا حمل کرده، بعد هم با مشقت ها او را به دنیا آورده.
در ذیل این آیه شریفه، روایاتی است که این آیه را به سید الشهدا نسبت می دهد:
حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً؛ هم حمل او و هم وضع او با مشقت بود. این «کُره»این بود که خدای متعال به رسول گرامی و به فاطمه خبر داده بود که این فرزندی که شما به دنیا می آورید برای این هدف است. باید اینگونه به شهادت برسد. و در ابتدا فاطمه و رسول اکرم عرضه داشتند: خدایا! اگر به اختیار ماست، ما چنین فرزندی را نمی خواهیم.
تا خدای متعال وعده داد به خاطر این شهادت، امامت را در نسل این فرزند قرار می دهم؛ یعنی این شهادت زمینه سازی است که این امام پدر ائمه بعدی شود. یعنی بقیه ائمه به نحوی مرهون این گذشت و ایثار امام حسین علیه السلام هستند. وقتی خدا این وعده را داد صدیقه طاهره حاضر شدند که خدا این فرزند را بدهد و این بار را بِکِشند و بعد هم به شهادت او راضی بشوند. تا اینکه این امامت باقی بماند.
مدرسه_علمیه_زینبیه
مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه