طلبگی به چیزی بیش از علاقه نیاز دارد
نیاز به عالمان دینی که به دینِ مردم خدمت کنند، نیاز اولِ حیاتی کشور است، و ما نمیتوانیم این نیاز را به هیچ طریقی به جز حضور جوانان مستعد در حوزههای علمیه تأمین کنیم.
جوانانی که ابتدا حوزههای علمیه به آنها خدمت خواهند کرد و سپس آنان، به خدمت و صیانت از حوزههای علمیه خواهند پرداخت.
نکتۀ مهم و قابل توجه این است که حوزههای علمیه برای انواع استعدادها، شغلهای متنوع و ارزشمند ارائه میکند.
یعنی وقتی عالم دینی شدی، بنا بر استعداد و تواناییهای خاصِ خودت میتوانی از تحصیل در انواع شاخههای علوم دینی تا انواع خدمات از قبیل تحقیق و پژوهشگری، تبلیغ و نویسندگی، تدریس و امامت جماعت، و انواع فعالیتهای فرهنگی را در جامعه انجام دهی. کسی در طلبگی نباید نگران آیندۀ شغلی خودش باشد.
طلبگی به چیزی بیش از علاقه نیاز دارد.
البته تحصیل معارف دینی لیاقت هم میخواهد. ما برای تحصیل علوم دینی، نیاز به انسانهای شایسته و شریف داریم و خداوند هم خیلی در این زمینه سختگیر است. یعنی خداوند در پذیرش افراد لایق در این زمینه خیلی سختگیر است و هر کسی را نمیپذیرد. هر چند ممکن است کسانی باشند که نفوذی باشند و یا پس از حضور در حوزه ممکن است به دلائلی لیاقت خود را از دست بدهند، ولی غالباً هر کسی راه به چنین جایگاهی پیدا نمیکند.
گاهی انسان خود را لایق نمیبیند ولی علاقمند است در این راه قدم بگذارد. در این صورت باید با توسل به ائمۀ هدی(ع) و تضرع در خانۀ خدا لیاقت را طلب کند و متواضعانه و متوکلانه قدم در این راه بگذارد.