فایده حلوا در تغذیه اسلامی
با سلام خدمت خواهران عزیز
به دنبال آنچه از ضرورت شناخت تغذیه و طب اسلامی بیان شد، با کتابی در این زمینه، تحت عنوان “نسخه های شفا بخش” تالیف علی محمد حیدری نراقی آشنا شدم. گاهی نکات و مطالب مفید آن را برای شما نیز قرار می دهم تا بتوانیم در برنامه غذایی خود برای بهداشت و سلامت بیشتر خانواده بهره مند گردیم.
قال النبیُّ صلّی الله علیه و آله و سلّم- لَو أَغنی مِنَ المَوتِ شَیءٌ لَأَغنَتِ التَّلبِینَةُ فَقیلَ یا رسولَ الله صلّی الله علیه و آله و سلّم وَ مَا التَّلبِینَةُ قَالَ الحَسوُ بِاللَّبَنِ الحَسوُ بِاللَّبَنِ کَرَّرَها ثَلاثاً(1)
پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: اگر چیزی از مرگ (انسان را ) بی نیاز (و دور) می کرد فقط تلبینیّه بود، پس عرض شد: ای پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم، تلبینیّه چیست؟ فرمود: خوردن حلوایی که با شیر درست شده باشد و سه مرتبه تکرار کرد.
عَن أَبی عبدالله علیه السلام قال: إِنَّ التّلبینَ یجلُو القلبَ الحَزینَ کَما تجلُو الأصابعُ العَرَقَ مُنَ الجَبینِ. (2)
امام صادق علیه السلام فرمود: تلبین (حلوای رقیقی که با آب و روغن و آرد و شکر و یا عسل درست می کنند) دل اندوهگین را جلا می دهد همانگونه که انگشتان عرق از جبین بر می گیرد.
بنابراین می توان برداشت نمود که یکی از دلایل تهیه کردن حلوا در مراسم عزاداری همان چیزی است که سرورمان امام صادق علیه السلام ذکر نمودند. ان شاالله روش تهیه ی حلوا و حلوای شیر را نیز قرار خواهیم داد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1) کافی، ج6، ص321.
2) وسائل، ج17، ص51.
گردآوری: اندیشه طلبه پایه اول رشته تفسیر و علوم قرآن