نشست علمی-پژوهشی با موضوع «تحلیل و ارزیابی راه کارهای سه گانه استاد جوادی آملی در تولید علم دینی»
نشست علمی-پژوهشی با موضوع «تحلیل و ارزیابی راه کارهای سه گانه استاد جوادی آملی در تولید علم دینی» با حضور سرکار خانم دکتر عبدلی، در موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه برگزار شد.
به گزارش معاونت پژوهش ، خلاصه ای از گزارش این نشست به شرح ذیل می باشد:
ابتدا سرکار خانم عبدلی ضمن بیان مقدمه ای برای بحث، به تعریف و ذکر اهمیت و ضرورت تولید علم دینی پرداختند. ایشان خاطرنشان کردند علوم انسانی غربی به دلیل ابتناء بر مبانی و مبادی فکری و نظری غرب، دارای آسیب های اعتقادی- اخلاقی و معرفتی است از این رو تولید علوم دینی بویژه علوم انسانی اسلامی یک ضرورت است. در میان موافقان علم دینی در مواجهه با علوم انسانی غربی دو دیدگاه عمده و اصلی قابل طرح است: 1. رویکردهای تهذیبی و پالایشی؛ 2. رویکرد تولیدی.
رویکرد دوم نیز خود به دو رویکرد اجتهادی و رویکرد اجتهادی فلسفی قابل تقسیم است.
خانم دکتر عبدلی در ادامه بیان کردند: رویکرد استاد جوادی آملی با یک نگاه حداکثری به تولید علوم انسانی اسلامی از نوع تولیدی و رویکرد اجتهادی فلسفی می باشد.
ایشان به سه راهکار عمده استاد جوادی آملی در مسیر تولید علوم انسانی اشاره نموده و آن ها را تحلیل و ارزیابی نمودند. این راهکارها عبارتند از:
1. قرار دادن عقل در هندسه معرفت دینی
2. اجتهاد در کلیات و استخراج فروعات
3.از راه فلسفه های مضاف و نقش فلسفه در جهت گیری علوم.
در انتها سرکار خانم عبدلی خاطر نشان کردند: کسی که می خواهد تولید علوم انسانی نماید، باید بر پایه استفاده از همه روش ها (تجربه، وحی و عقل) در کنار هم، به تولید علوم دینی دست یازد. و با تلفیق آنها به صورت کارآمد علوم انسانی تولید کند. همچنین گفتند: راهکارهای اول و سوم برای علوم طبیعی و راهکار دوم برای علوم انسانی کاربرد دارد.