هر روز با قرآن و عترت
«بسم الله الرحمن الرحیم»
لزوم طهارت برای درک حقیقت قرآن
سوره واقعه، آیات ۷۵ الی ۸۰
فَلَا أُقْسِمُ بِمَوَاقِعِ النُّجُومِ ۞ وَإِنَّهُ لَقَسَمٌ لَوْ تَعْلَمُونَ عَظِيمٌ ۞ إِنَّهُ لَقُرْآنٌ كَرِيمٌ ۞ فِي كِتَابٍ مَكْنُونٍ ۞ لا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ۞
تَنْزِيلٌ مِنْ رَبِّ الْعَالَمِينَ۞
ترجمه: پس به جایگاه ستارگان سوگند می خورم، (۷۵) و اگر بدانید بی تردید این سوگندی بس بزرگ است. (۷۶) که یقیناً این قرآن، قرآنی است ارجمند و باارزش؛ (۷۷) [که] در کتابی مصون از هر گونه تحریف و دگرگونی [به نام لوح محفوظ جای دارد.] (۷۸) جز پاک شدگان [از هر نوع آلودگی] به [حقایق و اسرار و لطایف] آن دسترسی ندارند. (۷۹) نازل شده از سوی پروردگار جهانیان است. (۸۰)
توضیح: حقیقت قرآن برای همگان دست یافتنی نیست. تنها کسانی میتوانند اسرار و معارف عمیق قرآن را با جان و دل درک کنند که باطنشان از هرگونه آلودگی پاک گشته و در اعتقاد و عمل طیّب و طاهر باشند. در برخی روایات مراد از آیه ۷۹ حرمت مس قرآن بدون طهارت ظاهری (غسل و وضو) نیز دانسته شده است.
حدیث: امام علی (ع) پس از قرائت آیه فوق : ” لَا ینَالُهُ کُلَّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ إِیانَا عَنَى. نَحْنُ الَّذِینَ أَذْهَبَ اللهُ عَنَّا الرِّجْسَ وَ طَهَّرَنَا تَطْهِیراً ؛ مقصود از آیه این است که به تمام قرآن دست نمییابد؛ مگر کسانی که از آلودگی ها پاک شده باشند. مقصود ما [اهل بیت علیهم السلام] هستیم، چه این که خداوند هرگونه پلیدی را از ما دور ساخته و ما را طاهر گردانیده است. (اشاره به آیه ۲۳ احزاب) “
بحارالانوار ج۳۳ ص ۲۷۰