پاسخ های قرآنی رئیس ستاد اقامه نماز پیرامون انتخابات
حدودا هفته گذشته برنامه ای در رسانه ملی با حضور حجة الاسلام و المسلمین محسن قرائتی پیرامون انتخابات در حال اجرا بود. برخی نکاتی که این مفسر عالیقدر قرآن با توجه به آیات قرآنی بیان نمودند را یادداشت نمودم. در نوشته پیش رو نکات مذکور را مرور می کنیم.
ستاد اقامه نماز در پاسخ به اين سؤال که اصلح به چه کسي گفته مي شود؟ اشاره به آيه 105 سوره انبياء *أَنَّ الاَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصّالِحُونَ*نموده (هرچند مقصود آیه «حكومت جهاني مهدي (عج)» است)؛
و در ادامه فرمودند: اداره کشور يک صلاحيتي ويژه مي خواهد. يک فرد با صلاحيت بايد در همه مراحل مديريت کاري اش موفق بوده باشد، بعد بتواند کشور را اداره کند، و افزودند: در کشور برخي صاحب انقلاب و برخي مستأجر انقلاب هستند بايد ديد صاحبان انقلاب حرفشان چيست؟
حجةالاسلام قرائتی با عنوان نمودن آيه 84 سوره ی کهف، “إِنَّا مَكَّنَّا لَهُ فِي الْأَرْضِ وَآتَيْنَاهُ مِن كُلِّ شَيْءٍ سَبَبًا”؛به مصاديقي از حکومت های عادل و موفق در قرآن از جمله: ذوالقرنين، حکومت طالوت، حکومت سليمان و … اشاره نمودند؛ که ايشان هم حکومت داشتند و هم عادل بودند.
این معلم اخلاق ادامه داد: رئيس جمهور خوب هم بايد به معيشت مردم و هم به دين مردم برسد و در پاسخ به سؤال مجري برنامه که رئيس جمهور به دين مردم چه کار دارد؟ پاسخ دادند:
اينکه مساجد کم و معنويت هم کم شده است.
مثلا در ماه رمضان چه اشکالي دارد که نانوا در شب پخت کند که به دليل گرماي روز مجبور به خوردن روزه نشود.
اينکه بتواند شرايطي براي ازدواج آسان جوانان فراهم کند. سودهاي بانکي را کم کند.
و نیز افزودند: ما هم شخص ديندار داريم و هم دين دان، يک رئيس جمهور خوب بايد ديندار باشد تا بتواند در اداره کشور به خوبي و با وجدان عمل کند.
ایشان خاطر نشان کردند که رئيس جمهور خوب بايد پر تلاش باشد و جناحي عمل نکند. زحمات ديگران را در نظر بگيرد و ديگران را به خاطر خودش خراب نکند؛ و نيز داراي سعه صدر باشد چرا که رئيس جمهور بايد گاهي به خوب بودن ديگران اعتراف کند. جايي که نمي داند و توانايي ندارد بگويد و از نيروي ديگران استفاده کند. همان گونه که موسي عليه السلام برای رفتن پيش فرعون فرمود هارون برود که از من بهتر حرف مي زند.
ايشان در پاسخ به خويشاوندي که بين برخي مسئولين ممکن است وجود داشته باشد فرمودند در قرآن 200 مرتبه دون الله تکرار شده است پس هر چيزي که رنگ الهي نداشته باشد و تکيه بر ديگري باشد شرک است.
و نکته پایانی گفتاری از امیر مؤمنان حضرت علی علیه السلام:
“فليست تصلح الرعيه الا بصلاح الولاة و لا تصلح الولاة الا باستقامة الرعيه" نهجالبلاغه / خطبه 216
يك كشور اصلاح نميشود مگر اينكه كارگزاران، زمامداران و مسئولينش صالح باشند و آنها اصلاح نميشوند مگر به استقامت و پشتكار مردم.
گردآوری و تنظیم: اندیشه، رشته تفسیر و علوم قرآن