سنجش حسادت
راغب اصفهانی در تعریف لغوی حسادت آورده است که؛ حسادت آرزوی از دست رفتن نعمت کسی است که واقعا مستحق آن بوده تا جایی که ممکن است حتی برای از بین بردن آن نعمت تلاش هم بکند و شهید دستغیب در تعریف حسادت به این نکته اشاره می کند که هر کس از دیدن یا شنیدن نعمت دیگری اعم از مال، فرزند، علم و … ناخشنود و خشمگین شود و نتواند این نعمت و دارایی را در او ببیند و نابودی آن را آرزو کند یا گرفته شدن نعمت از دیگری و رسیدن آن نعمت به خودش را بخواهد، مبتلا به حالت درونی حسادت می باشد.
همچنین گورینه و روسو در تعریف حسادت آورده اند: حسادت احساس منفی است که با دیدن امتیازی که ما نداریم یا آرزو داریم فقط ما داشته باشیم به ما دست می دهد. بنابراین اگر کسی به خاطر نابودی نعمت دیگری خوشحال شود یا به خاطر ناگواری های دیگری شادمان گردد یا به خاطر اینکه کسی نعمتی دست پیدا کرده غمگین شود و آن را برای خودش بخواهد، حسود است.
البته فراموش نکنید که منظور از آرزو کردن یک خواسته و علاقه معمولی نیست بلکه داشتن یک میل و آرزوی شدید برای از بین بردن یا نابودی امتیاز صاحب نعمت و داشتن تاثر و ناراحتی شدید به خاطر اینکه او امتیازی را به دست آورده است.
آیا من حسود هستم؟
معمولا بعد از تعریف یک مفهوم چه آن مفهوم یک فضیلت باشد و چه آن مفهوم یک رذیلت باشد، به خودم نگاه می کنم تا بفهمم چقدر این ویژگی مثبت یا منفی درون من وجود دارد. در ادامه مطلب پرسشنامه حسادت برای شما بیان می شود و از شما تقاضا دارم با صداقت و بدون نقاب های درونی تان به آن پاسخ دهید تا علاوه بر دستیابی به یک خودشناسی واقعی، بتوانید بیش از گذشته در مسیر سلامتی و رضایت از زندگی قدم بردارید.
پرسشنامه سنجش حسادت
آزمون خودسنجی حاضر بر مبنای آیات و روایات اسلامی تهیه و اعتباریابی شده است. در این پرسشنامه از شما خواسته می شود با مطالعه هر جمله، گزینه ای را که با وضعیت خود منطبق می بابید علامت بزنید. البته به یاد داشته باشید در این پرسشنامه نخستین پاسخی که به ذهن شما خطور می کند، مورد نظر باشد و از شما خواسته شده به همه گزاره های آزمون پاسخ دهید و تنها یک پاسخ را انتخاب کنید.
به قلم سمیرا میرزایی (دانشجوی دکترای مشاوره خانواده)