مصاحبه با وبلاگ مؤسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه کرج
در ادامه طرح مصاحبه با وبلاگ نویسان فعال سامانه کوثر بلاگ، این بار به سراغ مدیر وبلاگ مؤسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه کرج رفتیم. در ادامه، شما را به خواندن دومین مصاحبه دعوت می کنم. |
در این قسمت مصاحبه ای انجام دادیم با مدیر وبلاگ مؤسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه کرج:
1- لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمائید از کی به وبلاگ نویسی مشغول شدید؟
بسم الله الرحمن الرحیم
“به نام آن خداوندی که علم او محیط است به آنچه پیش روی خلق و پشت روی اوست و خلق به هیچ مرتبه ای از علم او احاطه نتوان کرد مگر به آنچه او بخواهد” سوره بقره 255
ضمن عرض سلام و ادب؛ الهه اجاقی، طلبه سطح 3 گرایش تفسیر و علوم قرآن و در موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه کرج در حال تحصیل هستم. از سال 1388 شروع به نوشتن در فضای مجازی و دو سال بعد وبلاگ نویسی را آغاز کردم. از سال گذشته تاکنون نیز، در کوثربلاگ فعالیت می کنم.
2- چگونه با کوثر بلاگ آشنا شدید و در نحوه استفاده از آن مشکلی نداشتید؟
با معرفی از طرف حوزه، آشنا شدم. در نحوه استفاده از آن بدلیل آشنایی با سیستم ویرایشگرها مشکل خاصی نداشتم. در مواردی هم که سوالی بود از پشتیبانی وبلاگ مدارس، و یا از راهنمایی سرکار خانم عابدیان عزیز استفاده می کردم.
3- با چه هدف و نیتی به وبلاگ نویسی روی آوردید؟
افزایش حضور و محتواسازی برای نشر فرهنگ و معارف دینی
4- به نویسندگی خارج از فضای مجازی هم علاقه دارید و یا تجربه ای در این زمینه داشتید؟
بله. در خارج از فضای مجازی نیز نوشتن مقاله، یادداشت در روزنامه، گاهی خبر و گزارش نویسی و … را تجربه کرده ام.
5- میزان حضورتان در اینترنت چقدر هست؟ آیا استفاده های دیگری هم از اینترنت دارید؟ روزانه چه مقدار وقت برای وبلاگ نویسی اختصاص میدید؟
غیر از ساعات درسی و کاری، اغلب از اینترنت استفاده می کنم. عمده فعالیتم در اینترنت در تالارهای گفتگو، پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی، و مطالعه مقاله است. هر زمان که فرصت مناسبی برای نوشتن داشته باشم، حتما برای بروز کردن وبلاگ استفاده می کنم.
6- وبلاگتان را هر چند وقت یک بار بروز می کنید؟
در تابستان که اوقات فراغت بیشتر است تقریبا هر روز سعی بر بروز کردن وبلاگ داشتم؛ اما در بین سال تحصیلی و شروع مشغله های کاری، سعی ام بر این است که هر چند وقت یکبار حداقل مطلبی ارسال کنم. به نظرم کیفیت بیش از کمیت دارای ارزش است.
7- آیا از وبلاگ می شود به عنوان یک ابزار تبلیغی برای معارف دینی استفاده کرد؟
صد البته؛ همانگونه که در هدفم برای وبلاگ نویسی نیز اشاره کردم، وبلاگ یکی از ابزارهای بسیار مؤثر برای این امر است چرا که می توان علاوه بر درج مطالب و محتوای مفید، مخاطبین وبلاگ نویس را نیز جذب نمود و به سوالات و شبهات دینی هم پاسخ داد.
8- مهمترین انگیزه شما از وبلاگ نویسی؟
با توجه به اینکه امروز وسایل تبلیغ و رسانه ها در دنیا گسترده و متنوع شده؛ و هر دوره ای اقتضائی دارد، وظایف ما نسبت به گذشته تغییر کرده است. در گذشته برای نشر معارف دینی و قرآنی در منبر می رفتیم، سخنرانی می کردیم، کتاب می نوشتیم، استدلال می کردیم؛ اما امروز شیوه های انتقال فکر پیشرفت کرده است. بسیاری از جوانان مخاطب رسانه های مجازی هستند. بنابراین دیگر منبر رفتن به صورت سنتی کفایت نمی کند. بلکه باید حضور در فضای مجازی بیشتر شود. هر وبلاگ به عنوان یک ابزار تبلیغی می تواند یک منبر باشد.
حضور و فعالیت حوزه های علمیه و مکتوبات آنها برای ترویج معارف و فرهنگ دینی و جذب مخاطبین در این عرصه باید بیشتر باشد. با توجه به بیانات مقام معظم رهبری، امروز ما در یک میدان جنگ و کارزار حقیقی فکری قرار داریم. بنابراین باید براى نشان دادن اسلام، دین، حقیقت و صراط مستقیم به مردم، خودمان را با زمان تطبیق دهیم. چرا که دیگر شبهه هایی که در ذهن جوان، دانشجو و دانش آموزان ماست از قبیل گذشته نیست و ما باید در این حیطه پاسخگو باشیم.
9- آیا در صفحات مجازی دیگر مثل شبکه های اجتماعی هم حضور دارید؟ نظرتان راجع به شبکه اجتماعی ویژه طلاب چیست؟
بیشتر در تالارهای گفتگو فعالیت دارم؛ اما در سایر شبکه های اجتماعی به غیر از شبکه ویژه طلاب، بدلیل فضای نامناسب آنها حضوری ندارم. البته شبکه های اجتماعی یکی از ابزارهای مهم ارتباطی است که می توان برای جذب و ارتباط با قشرهای دیگر بویژه جوانان استفاده کرد، مطالب را به صورت آنلاین به اشتراک گذاشت و پاسخگوی سوالات بود.
شبکه اجتماعی ویژه طلاب یک شروع بسیار خوب برای ارتباط بین طلاب است که با همگرایی و همفکری با یکدیگر فعالیت مؤثرتری داشته باشند.
10- فکر می کنید چه چیزی در وبلاگ شما باعث جذب خواننده می شود؟
در این مورد خوانندگان وبلاگ بهتر می توانند نظر دهند؛ اما با توجه به آمار نظرات در مطالب وبلاگ می توان به یادداشت هایی که به صورت برداشت شخصی برای تذکر در قالب حکایت، مسابقه، و متن کوتاه نگاشته می شود اشاره کرد. هر چند ظاهر وبلاگ و نوشته در درجه بعد از خود محتوا قرار دارد؛ اما به نظرم سعی بر مرتب نویسی نیز در جذب مخاطب تاثیر می گذارد.
11- مهمترین مزایای وبلاگ نویسی در سامانه کوثر بلاگ چیست؟
همگرایی و حضور طلاب در محتواسازی معارف دینی
افزایش تراکم و جذب مخاطبین در فضای مجازی
12- سه مورد از مهمترین تجربیات وبلاگ نویسی خود را برای خوانندگان بفرمائید.
1. مخاطب جذب مطالب طولانی و کپی شده نمی شود.
2. به تک تک نظراتی که در وبلاگ ارسال می شود باید توجه و پاسخ داد.
3. ارائه نظرات مفید در ادامه هر ارسال در بالا رفتن کیفیت مطالب تاثیرگذار است.
13- چه توصیه ای به سایر وبلاگ نویسان و یا کسانی که تازه می خواهند وبلاگ نویسی را شروع کنند، دارید؟
در وبلاگ نویسی کیفیت محتوا بیشتر از کمیت تاثیر می گذارد. سعی کنیم در این عرصه توان محتواسازی را افزایش دهیم نه اینکه صرفا کپی کننده باشیم.
14- آیا تاکنون در مسابقه وبلاگی هم شرکت کردید؟
متاسفانه بدلیل مشغله های زیاد تاکنون از این فرصت استفاده نکرده ام.
15- چه انتظاری از کوثر بلاگ دارید؟ یا چه امکانات یا ابزاری را دوست دارید برای اضافه شدنش پیشنهاد کنید؟
البته اضافه کردن چند ابزار و امکانات دارای ارزش چندانی نیست هر چند داشتن قالب های مناسب تر در این زمینه موثر است؛ اما آنچه دارای اهمیت است برگزاری کلاس ها و فراهم کردن شرایطی، برای بالارفتن توان نویسندگی و درست نویسی طلاب فعال در این حیطه است.
16- یه خاطره خوب از وبلاگ نویسی؟
یکی از خاطراتی که هم اکنون در ذهن دارم اینکه روزی بدلیل مشکلی، بسیار دل شکسته بودم که شروع به نوشتن نجوایی برای خداوند شدم. در آن لحظه هر آنچه در دل داشتم به قلم آورده و آن را در وبلاگ قرار دادم. خوب بعد از نجوا با خدا احساس سبکی کرده و حس خوبی را تجربه کردم. بعد از مدتی متوجه هجوم نظرات و بازتاب آن نوشته در سایر سایت ها شدم. نتیجه گرفتم وقتی نوشته ای را به صورت واقعی از تجربیات یا مطالعات خود می نویسیم تاثیر بیشتری دارد. از همه مهم تر اینکه سعی کنیم افکارمان را تقویت کنیم چرا که افکار ما در نوشته نیز تاثیر می گذارد.
17- صحبت آخر؟
حضور و فعالیت خود را در این عرصه جدی بگیریم.
در آخر از زحمات همه بزرگوارانی که در این مسیر تلاش می کنند کمال قدر دانی را دارم.
از این که دقایقی از وقت خود را در اختیار ما قرار دادید، متشکریم.
موفق باشید
به نقل از: نشریه بر خط